Computer assemblage

Computer Assemblage

Computer assemblage op maat gemaakt. Heeft u een krachtige computer nodig voor grafische doeleinden of om te gamen, of juist een budget computer? Het is erg lastig om een goede maar toch relatief goedkope computer te kopen in de winkel. Vaak is hij net niet snel genoeg of grafisch net niet wat u zoekt. Gelukkig is het mogelijk om alles zelf samen te stellen of laten stellen.

Wat is belangrijk?

Computer onderdelen

Er zijn verschillende onderdelen die een deel uit maken van een computer. Op de hardware pagina zijn er al een aantal genoemd. Naast deze onderdelen zijn er nog wel enkele andere zoals de computerkast, een Cd / DVD speler, extra koel ventilatoren (indien u krachtige onderdelen gebruikt die veel warmte produceren), een monitor en andere randapparatuur.

Besparen of juist niet?

Mid tower kast assemblage

Full tower kast assemblage

Als u een budget computer maakt zullen uw prioriteiten anders zijn dan wanneer u een computer maakt puur voor design en kracht. De eerst foto is een prima geschikte computer kast voor het assembleren van een computer wanneer je een redelijk standaard computer maakt. Dit is een “Mid tower model”. De tweede foto is een “Full tower model”. U kunt veel meer apparatuur kwijt in deze kast. Dit kan worden gebruikt voor het zwaardere werk waarbij bijvoorbeeld een videokaart parallel kan worden gezet.
Het verschil? naast de hoeveelheid apparatuur u hier in kwijt kan en het design is er nog een groot verschil: de prijs. De mid tower is bijna 6 keer zo goedkoop als de full tower! Dit zijn dus belangrijke dingen om mee te nemen in uw besluit voor een computer en waar u ook op zou kunnen besparen.

U kunt dus besparen op een computer kast, maar waar nog meer en waar juist niet? Hier zijn een aantal componenten waar u wel en niet op zou kunnen besparen (dit is voor budget computers dus!):

Mijn advies

 • Computer kast (behuizing) Besparen!
  Het verschil is alleen zichtbaar en zult u niet merken in de werking.
 • Monitor Besparen!
  Er zijn veel verschillende soorten en maten, dus dit is een persoonlijke voorkeur.
 • Toetsenbord & muis Besparen!
  Er zijn veel soorten en maten, maar een goedkope toetsenbord & muis kunnen prima functioneren.
 • Koelers / ventilatoren Besparen!
  Standaard zit er al een ventilator in de computerkast. Bij een budget computer zal er geen krachtige grafische kaart of processor hebben, dus zal relatief minder warmte opwekken.
 • Voeding Besparen!
  Bij een budget computer zal een voeding niet veel meer dan 400 Watt zijn aangezien er waarschijnlijk geen extra videokaart in zal zitten.
 • Geheugen Twijfelachtig…
  Besparen op geheugen kan alleen als je precies weet waar je de computer voor gaat gebruiken en de rest van uw samenstelling. Windows zelf neemt over het algemeen al rond 4 GB aan RAM. 6 – 8 GB is aanbevolen.
 • Moederbord Twijfelachtig…
  Het moederbord regelt alle I/O (alles komt hier samen) dus als u hier op bespaard kan alles minder vloeiend verlopen. Ook moet u goed kijken welke poorten er van belang voor u zijn (HDMI, VGA, DVI, USB etc.).
 • Processor Afrader!
  Dit is de rekenkracht van uw computer en zal de snelheid voornamelijk bepalen. Dus mocht u hier op besparen zal u dit aanzienlijk merken in de snelheid.
 • Videokaart Twijfelachtig…
  Voor een budget computer is een videokaart niet noodzakelijk. Als u de computer alleen wilt gebruiken voor Office, browsing of kleine zaken kunt u prima zonder. Echter wanneer u nu en dan een (relatief nieuw) spel wilt spelen dan is het toch te adviseren om er één in te zetten tijdens de assemblage.
 • Hard Disk Drive / Solid State Drive Besparen!
  Een SSD is niet noodzakelijk en is voornamelijk voor de opstartsnelheid van uw computer en de snelheid van het lezen en schrijven van bestanden. Een Hard Disk Drive is daarom een prima keuze en zal goed voldoen voor een budget computer.

Computer assemblage

Wilt u een computer laten assembleren? Vul dan in het onderstaande contact formulier uw gegevens en wensen in en dan zal ik een voorstel doen met onderdelen voor een geschikte computer voor u. Het aanvragen is geheel gratis dus u kunt gerust een aanvraag doen.

[recaptcha]