Computer opschonen

Computer opschonen

Waarom zou u uw computer opschonen? Vaak word een besturing systeem langzamer. Vaak komt dit door onnodige programma’s die zijn ge├»nstalleerd. Door uw computer op te schonen wordt er minder ruimte en geheugen gebruikt voor onnodige handelingen. In sommige gevallen zijn het niet alleen programma’s, maar ook zogeheten toolbars. Toolbars zijn zoekbalken of applicatie balken die bij een installatie worden toegevoegd aan uw webbrowser (Chrome, Firefox of Internet Explorer).

Toolbars verwijderen en uw computer opschonen

In de meeste gevallen kunt u zelf uw computer al opschonen door applicaties en programma’s te verwijderen uit uw programma lijst. Dit kunt u doen door naar uw startknop te gaan, vervolgens naar het configuratiescherm en dan op de knop “Programma’s en onderdelen” te klikken. De computer zal een lijst van programma’s weergeven. Alle programma’s die u niet gebruikt kunnen in de meeste gevallen worden verwijderd.
Let op! Programma’s die van het bedrijf Microsoft komen zijn meestal wel essentieel voor uw computer, dus deze kunt u beter niet verwijderen.

Zoals eerder vernoemd zijn er bijvoorbeeld “toolbars” die mogelijk ook vervelend voor u zijn. Als u deze wilt verwijderen kunt u deze hier meestal ook verwijderen. Om dit te doen hoeft u eigenlijk alleen maar de naam op te zoeken van deze toolbar in de webbrowser en deze naam vervolgens op te zoeken in de “Programma’s en onderdelen” lijst. Mocht dit niet lukken of zijn er andere problemen kan ik altijd nog voor u uw computer opschonen.

Extra tip

Computer opschonen Hardware-matig

Niet alleen de software kan vervuild raken, maar ook uw computerkast zelf kan vervuild raken. Dit ziet u misschien niet zo van de buitenkant, maar wanneer u de computerkast open zou halen dan zal hier in de meeste gevallen behoorlijk veel stof in zitten. Wanneer ik uw computer opschoon op softwarematig gebied kan ik dit ook doen op hardware matig gebied. Het voordeel hier aan? Wanneer er veel stof vorming is rond uw ventilator zal deze minder soepel gaan draaien waardoor er oververhitting plaats kan vinden. Hierdoor worden de onderdelen te warm en zal uw computer beschadigd raken.