E-mail

Email

E-mail

E-mailen kan zeer handig zijn voor verschillende redenen, bijvoorbeeld contact houden met uw familie, het versturen van kleine bestanden of foto’s met een berichtje erbij. Belangrijke informatie voor een verslag of rapport en ga zo maar door.

Mogelijk heeft u nog geen e-mail account of heeft u problemen met uw bestaande account. In dat geval kan ik een e-mail account voor u aanmaken of het probleem oplossen.

E-mail

Ik kan u helpen bij de volgende providers of services:

  • Google Mail (Gmail)
  • Outlook (voorheen hotmail)
  • Yahoo mail
  • Een eigen domeinnaam bijvoorbeeld mail@voorbeeld.nl (let op, dit is niet gratis)

Vaak is het probleem dat u geen bericht kan verzenden of ontvangen. Dit is dan vaak een instelling in uw email client (het programma waar mee u verbinding maakt naar de server). Dit kan bijvoorbeeld een verbindingstype, gebruikersnaam, servernaam of poort zijn. Ook zijn er 2 verschillende servertypes, namelijk POP en IMAP.

Het grote verschil tussen deze twee is dat bij POP alle e-mail wordt gedownload van de mailserver en bij IMAP de mail juist op de server blijft staan.

Voor- en nadelen

Het POP-protocol heeft als voordeel dat het aantal berichten dat je op kunt slaan gelijk is aan de capaciteit van je computer. Maar het lezen van je email op verschillende computers of clients (emailprogramma’s) zal voor problemen zorgen. Bovendien zal je al je email kwijtraken als je computer crasht.

IMAP lost de nadelen van POP op: je kunt meerdere applicaties gebruiken om dezelfde inbox te benaderen en je email blijft bewaard als je computer crasht. Echter is het iets lastiger om je email offline te lezen, omdat de e-mail op de server staat.

Mijn persoonlijke voorkeur

Over het algemeen is het altijd aan te raden om IMAP te gebruiken omdat je je email server capaciteit niet zo maar vol zit. Ook zullen uw berichten dus opgeslagen worden op de emailserver en kunt u hierdoor dus gemakkelijk uw berichten overal lezen.