Software

Software

Er zijn ontzettend veel verschillende programma’s (software) die je tegenwoordig kan kopen of downloaden. Wat kunt u het beste gebruiken bij welke functies, en wanneer wilt u iets gratis gebruiken of juist iets kopen? Hieronder zal ik redenen geven om voor iets te betalen in plaats van de gratis versie.

Wanneer gratis? (Freeware)

  • De gratis versie heeft alles wat u nodig heeft gewoon beschikbaar
  • Er zit geen proef periode op de software

Freeware, gratis software

Wanneer betaald? (Payware)

  • Gratis software is altijd heel erg leuk, vooral als het precies doet wat je wilt. Helaas zit hier vaak dan een proef periode aan of zijn net niet alle functies beschikbaar en u heeft dan net die ene functie toch nodig. Dit is dan een goede reden om toch de overweging te maken om dit stukje software dan toch aan te schaffen.
  • Vaak is payware beter ondersteunt door de ontwikkelaar en wanneer u een probleem tegen komt krijgt u hier zo spoedig mogelijk hulp mee.
  • Betaalde software heeft vaak sneller updates dan gratis versies, dit kan zo zijn voordelen hebben.

Zoals je kan zien zijn er dus wel voordelen aan het kopen van een programma of software, maar als de gratis versie voldoet zonder enige problemen dan is dit natuurlijk ook prima!

Zelf schrijf ik nu en dan ook wel eens een programma of voor mijzelf of om andere mensen te helpen. Dit is dan voornamelijk het automatiseren van een handeling of voor het verwerken van data.

Heeft u zelf een programma nodig? Neem dan contact met me op en misschien dat ik wel iets voor u kan maken!