Facebook beheren en onderhouden

Facebook beheren en onderhouden

Category : Tips & Tricks

Facebook beheren en onderhouden

Facebook is heel erg handig en ook leuk, maar om alles door te hebben kan het soms best even duren. Ook zijn sommige functies niet altijd even duidelijk. In dit bericht probeer ik duidelijk te maken hoe u uw Facebook pagina of profiel kan beheren en onderhouden.

Facebook icon

Uw eigen pagina maken

Om uw eigen pagina te maken heeft u al een profiel / account nodig. In principe kan iedereen een account aan maken zo lang u maar beschikt over een e-mail adres. In deze handleiding wordt hier verder ook geen aandacht aan besteed.

Om een pagina te creëren moet u zijn ingelogd op Facebook en naar het pijltje zoeken in uw navigatie balk. Wanneer u op het pijltje drukt komt er een lijstje met een aantal opties. Één van deze opties is het maken van een pagina. Nu krijgt u van zelf verschillende opties te zien voor uw eigen pagina.

Een bericht maken en bewerken

Bericht maken

Wanneer u uw pagina heeft gemaakt krijgt u deze te zien in het overzicht aan de linker kant van uw scherm. Dit valt standaard onder het kopje snelkoppelingen. Wanneer u op uw pagina bent kunt u al heel snel een bericht maken door simpelweg op het vakje “Schrijf iets…” te drukken en te beginnen met typen. U kunt ook een foto toevoegen door op het vakje met de plus te drukken. U kunt nu een foto selecteren die op uw computer of telefoon staat.

Facebook bericht opties

Wanneer u klaar bent met het typen van uw bericht kunt u het bericht publiceren, maar u kunt er ook voor kiezen om andere opties uit te voeren.
Deze kunt u selecteren wanneer u op het pijltje drukt naast de “publiceren” knop. U kunt uit 3 opties kiezen:

  • Plannen -> U kunt een tijdstip en datum inplannen wanneer dit bericht word gepubliceerd op uw Facebook pagina
  • Datum in het verleden geven -> Geef je bericht een datum in het verleden zodat deze in het verleden op de tijdlijn van je pagina wordt weergegeven. Berichten met datums in het verleden worden onmiddellijk gepubliceerd.
  • Concept opslaan -> Weet u nog niet zeker dat u dit bericht wilt plaatsen? Dan kunt u tijdelijk het bericht opslaan zodat u hier later mee verder kunt gaan.

Bericht bewerken

Facebook bericht bewerken

Wanneer u een bericht heeft gemaakt is het mogelijk dat u een klein typefoutje heeft gemaakt of u bent niet tevreden met uw zinsopbouw. Dit is gelukkig aan te passen door op het pijltje naar beneden te klikken wat zich naast de koptekst van uw bericht bevindt. In deze lijst heeft u de mogelijkheid om uw bericht te bewerken. Wanneer u uw tekst heeft aangepast klikt u simpelweg op “Klaar met bewerken” en uw bericht wordt direct aangepast.

Reageren met uw pagina

Reageer op een Facebook bericht

Nu u een pagina heeft kunt u ook met uw pagina reageren op berichten. Echter is dit alleen mogelijk bij algemene berichten of voorgestelde berichten en dus niet bij uw eigen Facebook vrienden hun berichten. Om als uw pagina te reageren op een bericht moet u aan het onderste gedeelte van het bericht zoeken naar het icoontje van uw icoontje / profielfoto. Aan de rechter zijde van dit icoontje staat een pijltje naar beneden. Wanneer u hier op klikt heeft u verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Standaard staat uw eigen Facebook profiel bovenaan. Daar onder staan al uw pagina’s waar u vervolgens uit kunt kiezen.
Wanneer u de keuze heeft gemaakt uit één van uw profielen dan kunt u gewoon een reactie schrijven net als anders.

Uw bericht promoten

Promoten van uw pagina of bericht

Heeft u een bericht wat u erg belangrijk vind en daarom ook wilt promoten? Dan kunt dit tegen een prijs doen. Klik op de promoten knop en u krijgt een overzicht met mogelijkheden. U kunt uw eigen bedrag kiezen, of kiezen uit één van de opties die aangeboden worden door Facebook zelf.

Nog andere uitleg nodig?

Mochten er nog onduidelijkheden zijn of heeft u vragen? Dan kunt u deze altijd stellen! Als u liever persoonlijk advies heeft, of begeleiding met specifieke onderdelen kunt u dit ook vragen!
Succes!


Leave a Reply

Zoeken met Google

Advertentie