Raspberry Pi

Raspberry Pi

Wat is een Raspberry Pi?

Een Raspberry Pi is een soort mini computertje wat relatief heel erg veel rekenkracht heeft. Dit kleine apparaatje heeft heel erg veel verschillende soorten functies.

Raspberry Pi

Een Raspberry Pi is te gebruiken voor technische, maar ook gebruikers doeleinden. U kunt de Raspberry bijvoorbeeld gebruiken bij elektronische aansturing voor in uw huis, automatisering, maar ook voor het meer dagelijkse gebruik.
Heel veel mensen gebruiken tegenwoordig een Raspberry Pi als mediaspeler. In principe sluit u een HDMI stekker aan tussen de Raspberry en uw televisie. Met de juiste software en instellingen kunt u nu uw favoriete films en series kijken. Meer hier over kunt u vinden op de Mediaspeler pagina. Natuurlijk worden ze nog voor andere doeleinden gebruikt zoals bijvoorbeeld voor een NAS (Network Attached Storage) en lokale media of web server. Meer hierover is te vinden op de pagina’s: NAS en Lokale server.

Heeft u een Raspberry Pi nodig?

Een Raspberry is een technisch hoogstandje en is voor heel erg veel doeleinden te gebruiken, maar is deze dan ook geschikt voor u?

Raspberry Pi Sfeerverlichting

Heeft u zin en tijd heeft om technische experimenten te doen? U zou bijvoorbeeld onderdelen in uw huis hiermee kunnen automatiseren. Dit zou uw (sfeer) verlichting, televisie & geluid, verwarming, audio installaties en noem het eigenlijk maar op.

Naast deze technische dingen kunt u een Raspberry ook gewoon simpel maar leuk gebruiken. Houd u van films en series en heeft u een redelijk goede internet verbinding? Wellicht is dit dan een perfecte uitkomst voor u. Met speciale software kunt u heel snel een keuze maken en binnen enkele minuten genieten van uw film of serie!

Mochten deze voorgaande applicaties niet voor u van toepassing zijn dan is misschien het volgende wel interessant voor u.
Een Raspberry Pi kan ook functioneren als een server. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat u gegevens opslaat op uw netwerk dat aangestuurd wordt door de Raspberry. Dit word ook wel file streaming genoemd. Naast files streamen kunt u dit ook gewoon gebruiken als een backup. Hier naast kunt u ook nog een game server van maken zoals bijvoorbeeld voor het spel “Minecraft”. Zelf ben ik hier niet heel erg bekend mee, maar er zijn genoeg mogelijkheden dus!


Zoeken met Google

Advertentie