NAS systeem

NAS systeem (Network Attached Storage)

Er zijn verschillende soorten manieren om data op te slaan. U kunt gegevens bewaren op een harde schijf, op een cloud server, een VPS, maar dit kan ook op een NAS! NAS staat voor Network Attached Storage. Wat houd dit nou eigenlijk in? Een NAS is een soort data center in uw eigen huis. Hier kunt u dus data op opslaan. Dit kan dus een word document zijn, muziek en / of films (die u dan ook kunt streamen), foto’s of andere gegevens. Het delen van alles wat op uw computer staat wordt dus een stuk makkelijker!

Een uitleg door middel van een mooi cartoon filmpje

Heeft u dit nodig?

NAS, Network Attached Storage

Nu u weet wat een NAS is heeft u vast bij uzelf al gedacht: “Heb ik een een nodig?”. Als het antwoord hier op “ja” is dan moet u nog bedenken wat voor een soort u wilt hebben. Er zijn namelijk honderden verschillende soorten van verschillende merken.

Specificaties

Specificaties zijn heel belangrijk voor het aanschaffen van een NAS. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. U moet eerst zelf nagaan waarom u er een moet hebben. Is dit alleen maar om simpelweg een backup te maken of data te delen op een lage snelheid? Dan hoeft u zich niet druk te maken om de snelste en meest krachtigste NAS. In dit geval kunt u heel makkelijk gebruik maken van een Raspberry Pi. Meer informatie hier over kunt u vinden op de Backup pagina

Welke specificaties kunt / moet u eigenlijk op letten?

De hoeveelheid connectoren en welke types.

De odersteunde besturingssystemen.

Toegang tot Wifi (een Wifi adapter).

Opslagruimte voor uw gegevens.

De processor & RAM voor zijn rekenkracht (snelheid)

Formaat en gewicht.

Dit zijn er al aardig wat, maar er zullen vast nog wel meer zijn zoals layout (de interface van de software), maar dat is ieder zijn of haar smaak.

Mocht u nog niet zeker weten welk type het beste voor u is (een Raspberry Pi opstelling of een standaard NAS) dan kunt u uw vraag altijd kwijt in het contact formulier.