Website hosting

Website hosting

Website Hosting

hosting

De juiste hosting provider vinden voor uw website is nog niet zo makkelijk. Er zijn namelijk 100 en 1 verschillende soorten en maten. Hoe vind u nou iets wat goed genoeg is en bij uw budget past? In eerste instantie is het belangrijk voor u om te weten hoe druk uw website bezocht gaat worden. Als u een kleine ondernemer bent in een klein dorpje of juist een razend snel uitbreidend bedrijf in de randstad. Als u al kan anticiperen op een grote hoeveelheid bezoekers is het belangrijk dat u een hosting provider kiest die die hoeveelheid goed en snel kan verwerken.

Belangrijke punten

Er zijn heel erg veel eigenschappen van een webhosting service. Hier onder zullen een aantal punten staan en hoe belangrijk ze zijn en waar voor.

 • HDD Schijfruimte / SSD Schijfruimte:

  De voorkeur gaat natuurlijk uit naar SSD schijfruimte. Hoe dan ook, schijfruimte is eigenlijk alleen relevant wanneer u van plan bent hele grote bestanden op de webhosting server te zetten. In de meeste gevallen zal dit niet echt van toepassing zijn. Bij een standaard HTML website zal u misschien niet eens boven de 20 MB uit komen. Een CMS website zoals WordPress neemt al wat meer ruimte in. Dit zal ongeveer rond de 100 – 200 MB zijn. Een webhosting service zal over het algemeen niet veel minder geven dan 1 GB aan schijfruimte.

 • Dataverkeer:

  Data verkeer is een zeer belangrijk punt. Zal uw website veel bezoekers hebben? Dan zal het dataverkeer erg snel oplopen. Dit hangt natuurlijk ook heel erg af van de grote van uw website. Een kleine website kan al snel genoegen hebben met 25 GB per maand. Echter wanneer u veel bezoekers gaat krijgen of zelfs al heeft, dat is het een verstandige keuze om iets te zoeken waar u een onbeperkte hoeveelheid dataverkeer mag hebben.

 • Domeinen:

  Elke website zal een domeinnaam hebben. Dit is namelijk de link die u in moet typen om bij de website te komen. In dit geval dus www.itservice4you.nl. In de meeste gevallen zal u genoeg hebben aan 1 domeinnaam. Echter wanneer u een groot bedrijf heeft zal u wellicht ook een domeinnaam voor het buitenland willen hebben. Dit kan een .org, .eu, .com of misschien zelfs wel een .world domein!

 • Processoren (cores):

  Elke hosting provider heeft een machine staan die word aangestuurd door een processor. De processor zorgt voor de rekenkracht van de opstelling en dus ook de snelheid. Standaard zal een hosting pakket 1 processor core hebben. Wanneer u een krachtiger hosting pakket neemt kunnen de hoeveelheid cores ook toenemen. Dit is zeer gunstig wanneer uw website veel data moet laden (scripts bijvoorbeeld).

 • RAM geheugen:

  De hoeveelheid RAM geheugen is ook belangrijk. Hoeveel data kan de processor kwijt in zijn tijdelijke geheugen om zo alles soepel te laten lopen. Hier word helaas door veel providers op bespaard. Dit zal dus ook een negatief resultaat geven op de snelheid van uw website. Zorg er dus voor dat u voldoende geheugen heeft in uw hosting pakket!

 • Database:

  Bijna elke website heeft zijn eigen database nodig. Het is altijd verstandig om te kijken of uw hosting provider de grote van uw database aan kan. Heeft u een relatief kleine website dan is de kans klein dat u hier naar om hoeft te kijken.

Aanraders

IT Service 4 you zit bij Vimexx. Deze hosting provider is erg goedkoop, razendsnel en heeft alle opties die nodig zijn om een website voor beginnende ondernemers te hosten. IT Service 4 you maakt ook gebruik van Vimexx vanwege deze redenen. Er zijn heel erg veel hosting providers, maar uit ervaring is gebleken dat Vimexx toch echt wel een hoge kwaliteit levert.

Waarom zou u hier dan voor kiezen? Mocht u al eerder hebben gezocht dan zullen de bovenstaande termen u wel bekend in de oren hebben geklonken. Als dat het geval is dan zult u het ook eens zijn dat voor €0,45 per maand de volgende specificaties helemaal niet raar zijn.

 • SSD Schijfruimte: 2 GB
 • Dataverkeer: 25 GB
 • Domeinen: 25
 • CPU: 1 Cores
 • RAM: 1 GB
 • Gratis SSL certificaten: Onbeperkt
 • Backups: Max 7 x per dag
 • Emails per dag 500 per dag

Indien u nog niet eerder heeft gezocht voor een web host en deze termen u allemaal een zorg kunnen zijn dat is het in misschien verstandig om iemand te informeren voor wat het beste bij u past.

Diversiteit in hosting pakketten

Vaak zijn webhosting pakketten opgedeeld in verschillende grote en bijzonderheden. Vaak zitten deze verschillen in de hoeveelheid data u op kan slaan of het data verkeer dat u tot uw beschikking heeft. Vaak krijgt u ook een gratis domeinnaam bij de grotere hosting pakketten. Het zelfde geldt voor de snelheid van uw website. U krijgt meer RAM tot uw beschikking, maar ook meer CPU cores. Dit is nog niet alles natuurlijk, maar wel één van de belangrijkste onderdelen. Voor meer informatie kunt u altijd rond kijken op de des betreffende webhosting site!

Mocht u vragen hebben of advies nodig hebben dan kunt u altijd uw vraag stellen in het contact formulier op de contact pagina!