Website veiligheid

Veiligheid van uw website - IT service 4 you

Veiligheid van uw website

Het is heel erg mooi dat u een website heeft. Dit kan uw werk laten zien en potentiële klanten opleveren. Echter zijn er ook nadelen aan verbonden. Er liggen altijd mensen op de loer die misschien wel misbruik willen maken van uw website. Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van uw website? Op deze pagina kunt u verschillende methodes vinden om uw website te beveiligen.

HTTPS / SSL certificaat

U heeft vast wel eens aankopen gedaan op Bol.com, Zalando Coolblue of andere web winkels. Elk van deze web winkels heeft een zo genoemde “SSL certificaat”. Dit hou in dat de website is beschermd met een versleutelde verbinding van uw computer naar de website. Dit wordt gebruikt om uw data te beveiligen tegen diefstal. Hierbij kunt u denken aan uw bankgegevens, creditcard gegevens of bijvoorbeeld wachtwoorden.

https veiligheid - IT service 4 you

HTTPS is tegenwoordig niet alleen belangrijk meer voor de veiligheid van uw website, maar ook voor de vindbaarheid van uw website. De zoekmachine Google gaat vanaf 2018 gebruik maken van een nieuw algoritme waarbij een SSL certificaat een grote rol gaat spelen. Heeft u deze niet op uw website? Dan word uw website automatisch lager in de lijst weergegeven dan een ander bedrijf / concurrent. Hierdoor probeert Google website beheerders te stimuleren om hun website veiliger te maken voor hun bezoekers.

Bij IT Service 4 you bieden wij u een installatie pakket aan om een SSL certificaat te krijgen op u website. De kosten hiervoor bedragen €20,-. Hiermee krijgt u dus een domein met een https:// extensie in plaats van http://.

Wat zit er in dit installatie pakket?
  • Het SSL certificaat
  • Automatische doorverwijzing van http naar https
  • Jaarlijkse vernieuwing van het certificaat
Wat zijn de voordelen?
  • Uw website word veiliger
  • Uw website wekt vertrouwen bij uw bezoekers
  • U word niet gestraft door de zoekmachine Google (vanaf 2018 gaat google website domeinen zonder https straffen)

Firewall

Net als op uw computer kunt u ook op uw website een firewall plaatsen. Dit is dan een stuk software wat een bescherming geeft aan uw website. U kunt dit zien als een muur waar elk stukje data tegen aan loopt. Pas wanneer deze data goed is bekeken wordt het stukje data binnen gelaten.

Er zijn verschillende functies van een firewall. Misschien heeft u wel eens van een DDoS (Distributed Denial of Service) gehoord op het nieuws of van iemand die u kent. Dit zijn zeer gerichte aanvallen op uw website die er voor kunnen zorgen dat uw website niet meer toegankelijk is voor uw bezoekers. Dit is dus heel erg vervelend (en strafbaar)! Er bestaan bedrijven die zich hier in specialiseren en u hier bij helpen om uw website tegen dit soort aanvallen te beschermen.


Zoeken met Google

Advertentie